PRIMERES JORNADES ASTRONÒMIQUES DE TIVISSA – TERRES DE L’EBRE

5,0020,00 (IVA inc.)

Horaris de la jornada:

Divendres dia 6 de setembre:

 • 22:00 – Benvinguda a càrrec dels organitzadors de l’esdeveniment i de l’IIl·lustríssim Senyor Joan Cedó, Alcalde de Tivissa.
 • 22:30 – Apagada de llums
 • 22.45 – Inici observació amb telescopis
 • 22.45 – 23.15 – 23.45 – Recorregut per les constel·lacions.

Lloc: Camp de futbol de Tivissa

 

Dissabte dia 7 de setembre:

10:00h Observació solar amb diversos telescopis (activitat gratuïta i oberta a tothom).

Lloc: Casal Cultural de Tivissa (plaça del portal)

 

Jornada de conferències i xerrades (aforament limitat):

Lloc: Casal Cultural de Tivissa (plaça del portal)

 • 10.45h Benvinguda i presentació Associació Astrotorroja
 • 11:00h Com iniciar-se en l’astrofotografia de cel profund a càrrec de Carlos Uriarte, divulgador científic i membre d’Astrotorroja. @carlosuriarte_
 • 12:00h Com descobrir una nebulosa des de casa al 2024, a càrrec d’Aleix Roig del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades. @astrocatinfo
 • 13:00h Com escollir el teu primer telescopi, a càrrec de David Fernández CEO de @telescopiomania
 • 16:00h A la cerca de vida, a càrrec d’en Joan Anton Català, reconegut escriptor de i divulgador cientific. @estelsiplanetes
 • 17:00h Horitzons perduts versus cels foscos, a càrrec de Joanma Bullon Lahuerta de l’Associació AstroAras, de Aras de los Olmos. @astroaras
 • 18:00h Els espectacles del cel, a càrrec de Juan Carlos Casado, reconegut astrofotpograf per la NASA. @juan_carlos_casado
 • 19:00h Com iniciar-se en astrofotografia planetària, a càrrec de Lluis Farinós, divulgador científic en @planetografia

 

22:30h Apagada de llums i plantada de telescopis popular gratuïta i oberta a tothom.

Lloc: Camp de Futbol

SKU: N/A Categoria:

Descripció

TIPUS D’ENTRADA

 • Experiència simple (Apagada + Recorregut): Aquesta tipus d’entrada inclou gaudir de l’esdeveniment de l’apagada de llums de divendres, de l’observació mitjançant telescopis i de l’activitat guiada per les constel·lacions. Caldrà escollir un horari per la ruta, ja que es realitzarà per grups (22.45, 23.5 i 23.45).
 • Experiència completa (Apagada + Recorregut + Conferències): Aquest tipus d’entrada inclou gaudir de l’esdeveniment de l’apagada de llums de divendres, de l’observació mitjançant telescopis i de l’activitat guiada per les constel·lacions. Caldrà escollir un horari per la ruta, ja que es realitzarà per grups (22.45, 23.5 i 23.45). I a més, també dona accés a totes les conferències que es realitzaran el dissabte dia 7.
 • Conferències: Aquest tipus d’entrada inclou l’accés a totes les conferències que es realitzaran el dissabte dia 7.

Activitats gratuïtes: Durant aquestes jornades tant la observació solar del dissabte 7 a les 10:00h al Casal Cultural, com la plantada de telescopis popular del dissabte a les 22:30h serà gratuïta i oberta a tothom.

 

INSCRIPCIÓ

La inscripció a les activitats es podrà realitzar a través de la pàgina web del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades. Data límit d’inscripcions, sota disponibilitat d’aforament, fins al 5 de setembre de 2024. Passada aquesta data i en cas d’aforament disponible, només es podran adquirir les entrades fins a 1h abans de l’activitat de manera presencial a l’espai habilitat per a aquesta funció a Tivissa.

Un  cop formalitzada la inscripció en la modalitat escollida mitjançant la web es rebrà un correu electrònic de confirmació. El mateix dia de l’activitat es podran recollir les entrades oficials, presentant el DNI de la persona que ha efectuat la reseva, de 20:00h a 21:30h al Camp de Futbol de Tivissa.

En cas de l’opció d’entrada només de conferències, es podrà recollir l’entrada el dissabte dia 7 de setembre a partir de les 09:00h al Casal Cultural (Plaça del Portal) de Tivissa.

Les entrades no són reemborsables en cap cas.

 

CLIMATOLOGIA: Què passa en cas de mal temps?

Tot i que les muntanyes de Tivissa tenen un poder màgic, el fet de realitzar activitats a l’aire lliure sempre suposa un risc climatològic. En cas de que el clima no sigui favorable per desenvolupar les activitats previstes es realitzarà una alternativa sota cobert al pavelló municipal (C/ Fotx).

 

INFORMACIÓ ADDICIONAL

L’apagada de llums, com bé indica el nom, deixarà els carrers del voltant del poble a les fosques, permetent-nos que els nostres ulls es vagin adaptant poc a poc a la foscor i, d’aquesta manera, serem capaços d’observar més detalls del cel nocturn i, per tant, de gaudir al màxim de l’experiència. És per això, que preguem que les llums de les pantalles dels nostres dispositius electrònics es configurin al mínim i no s’utilitzin dins del recinte destinat a l’activitat així com, recordar que també restarà prohibit l’ús de llanternes.

En cas de necessitar ajuda per al desplaçament en la zona fosca, podeu contactar amb el personal autoritzat per tal que us acompanyin amb il·luminació especial que no afecta a la visió dels participants ni dels organitzadors.

 

Per a la plantada de telescopis del dia 7 de setembre a la nit, es recomana que cadascú dugui la seva llanterna de llum roja i recordem que restarà prohibit l’ús de qualsevol tipus de font d’il·luminació que pugui perjudicar l’adaptació ocular a la foscor dels participants un cop s’hagi produït l’apagada de llums general.

Informació addicional

Tipus d'entrada

Apagada + Constel·lacions 22.45, Apagada + Constel·lacions 22.45 + Conferències, Apagada + Constel·lacions 23.15, Apagada + Constel·lacions 23.15 + Conferències, Apagada + Constel·lacions 23.45, Apagada + Constel·lacions 23.45 + Conferències, Conferències

Detalls de l'esdeveniment

Data: 06/09/2024

Hora d'inici: 19:00 CEST

Lloc: Tivissa