+34 663 075 962     info@parcastronomicprades.cat

El mes d’abril de 2021 estrenem un nou projecte. Es tracta d’una estació de detecció de meteors que treballa en xarxa amb les estacions de detecció de meteors de la GMN (Global Meteor Network). Té el codi ES000F. Poden fer clic aquí per veure les darreres deteccions. Per saber-ne més, poden seguir aquest enllaç.

Col·laborem amb la Red Española de Investación sobre Bólidos y Meteoritos que ve desenvolupant una tasca pionera en aquest àmbit des de fa dècades..

 

MISSIÓ CIENTÍFICA DEL PROJECTE:
El principal objectiu operatiu del projecte és establir un instrument descentralitzat de qualitat científica que observi el cel nocturn cada nit de l’any des de tantes ubicacions del món com siguin possibles.

Els objectius científics del projecte són els següents:

  • Proporcionar a la societat una consciència gairebé en temps real del medi meteoroide proper a la Terra mitjançant la publicació d’òrbites de tots els meteorits observats de tot el món cada matí.
  • Observació de pluges de meteorits, càlcul del seu flux, índexs de massa i òrbites per restringir els models de predicció de pluges de meteorits.
  • Observar les boles de foc que produeixen per augmentar el nombre de meteorits amb òrbites conegudes (només ~ 50 cap al 2021, més informació) i ajudar a restringir les regions d’origen dels meteorits.