+34 663 075 962     info@parcastronomicprades.cat

El cel nocturn de les Muntanyes de Prades i la Serra de Montsant és, des de l’any 2021, el territori més gran a nivell europeu protegit vers la contaminació lumínica. El Parc Natural de la Serra de Montsant és el punt de referència de cels foscos. Al seu voltant s’apleguen una trentena de municipis, de quatre comarques (Priorat, Baix Camp, Alt Camp i Conca de Barberà).

Tot aquest territori ha estat declarat com a Destinació Turística Starlight per l’excel·lent qualitat del seu cel nocturn. La Fundació Starlight, que concedeix aquesta certificació, es crea l’any 2007 promoguda per l’Instituto de Astrofísica de Canarias, en el marc de la Declaració de La Palma “Declaración sobre la Defensa del Cielo Nocturno y el Derecho a la Luz de las Estrellas

Els guies del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades som guies acreditats per la Fundación Starlight. També formem part del claustre de professors de la Fundación i hem participat en la certificació de centenars de nous monitors i guies astronòmics starlight.