+34 663 075 962     info@parcastronomicprades.cat

El Parc Astronòmic Muntanyes de Prades neix l’any 2016 amb la voluntat d’apropar la passió per l’astronomia, la protecció dels cels foscos i la recerca científica a la societat. Tot plegat en el marc d’un entorn natural incomparable per a l’observació astronòmica com són les Muntanyes de Prades i el Montsant. El Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades (PAP) és un projecte promogut per institucions públiques i se suma a la tasca pionera que s’ha anat desenvolupant des de fa anys des del Parc Astronòmic del Montsec (PAM).

La població de Prades té dins el seu terme municipal un indret únic per a l’observació de l’univers referent a tota la Península Ibèrica. Aquest indret és el Pla de la Guàrdia, un altiplà situat a 1.130m sobre el nivell del mar amb unes condicions d’estabilitat del cel i de la imatge (seeing astronòmic), foscor, climatologia i orografia que el fan únic per portar a terme projectes de recerca científica de primer nivell internacional.

L’any 2020 s’inaugura el Centre de Visitants del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades. Aquest espai, ubicat al Centre Cívic de Prades, és el punt de trobada per a tots aquells visitants que volen viure de primera mà els fantàstics cels del Parc Astronòmic.