El cometa C/2022/E3 es mostra cada dia més brillant i ja és observable sota el cel fosc de Prades. L’1 de febrer, el cometa passarà pel punt més pròxim a la Terra. L’últim cop que es va poder veure va ser al paleolític, ara fa 50.000 anys, El cel fosc de Prades reuneix unes condicions que el fan idoni per a l’observació de fenòmens astronòmics com el del cometa que s’acosta a la terra aquests dies.

Per això, el darrer cap de setmana de gener, està previst que el Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades organitzi activitats astronòmiques en relació amb el cometa. El dissabte 28 de gener s’ha programat una sessió especial dedicada a l’observació del cometa amb grans telescopis. Durant la sessió, es podrà gaudir també de la ruta pel cel i les seves constel·lacions interpretada en directe per Guies Starlight.

Així mateix, també s’ha organitzat els dies 27 i 28 de gener un curs d’astrofotografia, que anirà a càrrec d’Aleix Roig. Les inscripcions per a les activitats relacionades amb el cometa s’han de fer a través del web del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades.

Un espai ideal per a l’observació astronòmica

La zona compta amb una bona estabilitat atmosfèrica i uns alts nivells de foscor que s’assoleixen amb l’ajuda del canvi d’enllumenat del municipi de Prades i voltants per uns de LED PC Ambre. Aquestes condicions favorables van permetre al cel fosc de Prades l’obtenció de la certificació de cel fosc protegit, esdevenint la zona de cel fosc protegit més gran d’Europa, amb 32 municipis de quatre comarques de les Muntanyes de Prades i del Montsant.

El mateix any 2021, també es va rebre la certificació internacional de Destinació Turística Starlight amb altres 21 municipis de la zona actuant com a altaveu per atraure visitants de tot el món.

 

 

 

VEURE LA NOTÍCIA