El Parc Natural de Montsant amplia fins a 32 municipis la seva àrea de protecció de contaminació lumínica. Els 20 nous municipis s’incorporen als 12 que ja tenien aquest distintiu des de fa tres anys com a àrees pròximes a punts de valor astronòmic i agafen el compromís de canviar, en el marge de 4 anys, un model d’enllumenat exterior sostenible des del punt de vista econòmic i energètic, i que faciliti la visió del cel nocturn.

La majoria dels municipis que s’han adherit a aquesta àrea són principalment del Priorat, convertint aquest comarca en l’única en tot Catalunya que aposta, en la seva totalitat, per un projecte de protecció del cel nocturn i que va més enllà de l’observació astronòmica i de l’estalvi energètic.

Distintiu de turisme de qualitat

La Fundació Starlight ha donat també el distintiu de Destinació Turística Starlight als municipis d’aquesta àrea protegida. Aquest tipus de distintiu només els tenen a Catalunya el Parc Astronòmic del Montsec i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Des del punt de vista turístic, la certificació Starlight dona als municipis eines per diversificar la seva oferta, i orientar-la cap a un públic familiar i interessat en els valors ambientals, culturals i paisatgístics.

 

 

VEURE LA NOTÍCIA