Les Muntanyes de Prades i la Serra de Montsant són els indrets més adequats del Camp de Tarragona per veure aquest astre que passa un cop cada 71 anys.

Durant aquest mes d’abril el cel ens oferirà un esdeveniment astronòmic que té lloc ben poques vegades a la vida. I és que el cometa 12P / Pons Brookses pot observar en molt bones condicions.

Es tracta d’un astre en forma de gel que quan passa prop del sol passa de sòlid en estat gasos i forma una cua de pols i de gas, els elements visibles quan s’observa un cometa. En aquest cas, l’astre passa cada 71 anys, i en aquesta ocasió i bones condicions de cel fosc es pot veure inclús a simple vista.

El millor moment per veure’l és durant les primeres hores de la nit, ja que és quan hi haurà les millors condicions per a la seva observació. El que sí que és necessari, però és foscor, i amb l’ajuda d’uns prismàtics, millor. Les Muntanyes de Prades, la Serra de Montsant o els Ports de Beseit són els millors indrets per a la seva observació des de la demarcació de Tarragona.

Segons l’Aleix Roig, responsable del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, “aquest 2024 és un bon any per veure cometes. A la tardor també tindrem l’oportunitat d’observar un altre cometa que passarà ben a prop de la terra.”

 

VEURE NOTÍCIA