La «fotografia astronòmica del dia» (Astronomy Picture of the Day, APOD) escollida per la NASA el 29 de març és una imatge feta des de Prades, al Baix Camp, per Aleix Roig, especialitzat en astrofotografia de paisatge i de cel profund, i un dels responsables del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades. La fotografia és de la nebulosa del Dofí, una estrella massiva que es convertirà en supernova.

Per als astrofotògrafs, obtenir un APOD suposa un gran reconeixement internacional. La imatge publicada per la NASA és el resultat de més de 58 hores d’imatges capturades al llarg de 15 dies. Aquesta mateixa fotografia ja va ser premiada pel Reial Observatori de Greenwich de Londres i la National Geographic.

El cel fosc de Prades va aconseguir la certificació de cel fosc protegit més gran d’Europa al voltant d’un parc natural. Prades també disposa de la certificació internacional de Destinació Turística Starlight amb uns altres 21 municipis de la zona, de manera que actua com a altaveu per atraure visitants de tot el món. El cel fosc de Prades reuneix unes condicions idònies per observar fenòmens astronòmics, i la zona compta amb una bona estabilitat atmosfèrica i uns nivells alts de foscor, als quals ha contribuït un canvi d’enllumenat al municipi de Prades i l’entorn.

 

 

VER LA NOTICIA