Videotrucada a l’Institut d’Astrofísica de Canàries

El passat dimecres 14 de febrer, l’alumnat de 4t d’ESO del Projecte RCS Científic-Tecnològic van rebre la visita al centre de l’Aleix Roig i la Georgina Serven, fundadors del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades amb qui l’alumnat del Projecte està treballant. Tots plegats es van connectar en videotrucada amb la Dra. Nayra Rodríguez, astrofísica i divulgadora científica de l’IAC (Institut d’Astrofísica de Canàries).

Durant la trobada, la Nayra va explicar al nostre alumnat com es prenen imatges amb un telescopi, i els va parlar de com la contaminació lumínica i les condicions atmosfèriques poden dificultar aquestes observacions. Els nostres alumnes van poder fer-li tot de preguntes professionals, personals i sobre astronomia.

Finalment, es va acordar que l’objecte que el nostre alumnat estudiarà durant aquest trimestre (i que ens fotografiaran des del Telescopi Liverpool, situat a l’Observatori del Roque de los Muchachos a l’illa de La Palma) seria l’M101. Aquest és una galàxia espiral situada a la Constel·lació de l’Ossa Major, d’aproximadament el doble de diàmetre que la nostra Via Làctia, i coneguda popularment com “La Galàxia del Molinet”.