Els espais del parc astronòmic

Equipaments

El Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades es compon de diversos espais ubicats en tota l’àrea geogràfica de les Muntanyes de Prades i el Montsant.

  •  Centre de Visitants del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades: Ubicat a la segona planta de l’edifici del Centre Cívic del municipi de Prades, és el punt de trobada per a totes les sessions astronòmiques. Aquest es compon de:
    • Planetari 360º Full Dome per a la projecció, en format envolvent, de les més extraordinàries produccions i pel·lícules de l’univers. També és un simulador del cel, les constel·lacions i la seva mitologia.

    • Sala d’audiovisuals per a la realització de conferències, xerrades, tallers, cursos i tot tipus d’esdeveniments.

    • Museu de l’astronomia amb les imatges més espectaculars dels cels foscos de les Muntanyes de Prades i el Montsant i altres continguts vinculats a l’astronomia.

  • Centre Astronòmic de les Muntanyes de Prades (CAMP): Observatori astronòmic que s’ubicarà al Pla de la Guàrdia, dins el terme municipal de Prades, i que pretén ser un referent europeu dins el seu àmbit. Consistirà en una sèrie de telescopis destinats a ús científic i divulgatiu, un observatori-aula i un planetari.

 

  • Xarxa de miradors i senders astronòmics: Distribuïts al llarg de tot el territori del Montsant i les Muntanyes de Prades, ofereixen espais únics per a l’observació de l’univers. El primer mirador astronòmic de tota la xarxa s’ubica a l’Ermita de Sant Roc de Prades, es tracta del Mirador Astronòmic de Sant Roc.

CALENDARI D'EXPERIÈNCIES

Consulta totes les experiències previstes per a les properes setmanes al Parc Astronòmic Muntanyes de Prades.

Vine i gaudeix de l'espectacular cel de Prades!